Gemeente Almere

Almere is een dynamische en snelgroeiende stad die bekend staat om de moderne architectuur en ruimtelijke opzet.

Als een van de jongste gemeenten van Nederland biedt Almere een frisse kijk op stedelijke ontwikkeling, waarbij innovatie en duurzaamheid centraal staan.

sfeervolle en multifunctionele ruimte

Samen met Inspring Concepts mochten we de volledige metamorphose van het bedrijfsrestaurant in het stadhuis onder handen nemen. Ons concept ‘binnen wordt buiten’ vormde hiervoor de basis. Het restaurant werd eerst alleen van 12 tot 2 gebruikt, nu de hele dag door. Zo werd het een functionele ruimte met verschillende zones.

Het was ook een wens van de gemeente om zoveel meubilair her te gebruiken, zoals de treinbanken en oorfauteuils.

sfeervol en praktisch

De ruimtes werden omgevormd tot multifunctionele gebieden die zowel sfeervol als praktisch zijn. Het nieuwe meubilair werd uitgekozen voor eens balans tussen comfort en functionaliteit, terwijl de algehele indeling werd herzien om flexibele werkomgevingen te faciliteren.

Nu schakelen individuen en groepen gemakkelijk tussen verschillende soorten activiteiten, van formeel vergaderen tot ontspannen sociale bijeenkomsten. Deze vernieuwde ruimtes weerspiegelen een moderne, vooruitstrevende visie, waarbij de nadruk ligt op samenwerking en innovatie.

Impressies

Bekijk hieronder meer impressies van dit project.

 

 

 

 

ANDERE PROJECTEN

WETEN HOE WE TE WERK GAAN?

Neem contact op

Klantenreviews

Waar we trots op zijn!

“De samenwerking met VDK Projecten voelt eerder als collega’s dan als zakenpartners. Zij schakelen mij in voor een creatief interieurconcept; ik hen voor de projectinrichting en -stoffering.”


“We weten elkaar al ruim zeven jaar te vinden en zijn goed op elkaar ingespeeld. Samen ontzorgen wij de opdrachtgever, van eerste schets tot aan de opleving van het interieur. Saskia en Alex zorgen ervoor dat alles op tijd en binnen het vastgestelde budget wordt opgeleverd. Ook lopen ze niet weg als er een keer iets misgaat of het even wat ingewikkelder wordt.”


Kitty van Balveren, eigenaar Inspiring Concepts

“Als zakelijk interieurontwerper ontwerp ik kantoren, horeca en retail: routings, lichtplannen, functionele werkplekken. Sinds 8 jaar werk ik voor de stoffering samen met VDK Projecten: zowel vloerafwerking als raambekleding.” 


“Samen met mij durven ze ook wat meer gedurfde ontwerpen aan, zoals voor een hotel in Den Bosch, waar het kleurige tapijt het uitgangspunt vormde voor het interieurontwerp. Ik ben blij met het warme contact, hun snelle reageren, de goed uitgewerkte offertes en dat ze staan voor kwaliteit.”


Daisy van de Heuvel, zakelijk interieurontwerper

“VDK Projecten regelt de vloerafwerking voor onze projecten en dat doen ze snel en goed, voor een goede prijs.”


“Wij zijn werkzaam in de afbouw van kantoorpanden: wanden, plafonds, schilderwerk, vloerbedekking. Als ik Alex nu bel, dan staat-ie er morgen, is mijn ervaring. In mijn branche is dat een pré: snelle actie is aan de orde van de dag. 

Het VDK-team reageert snel en doet wat ze beloven. Wat ons betreft een partner om op te bouwen!”


Klaas van der Hoef, directeur Van der Hoef Afbouw BV

“Inspiring Concepts heeft een totaalontwerp gemaakt voor de nieuwe kantoorinrichting van Digitmind. Vervolgens heeft VDK Projecten dit plan precies uitgevoerd zoals afgesproken.”


“Ze hebben alle meubels geleverd, passend bij de uitstraling van ons kantoor: hoogwaardig en duurzaam. Een mooie nieuwe vergadertafel en zes stoelen van gerecyclede PET-flessen plus een hoge tafel met vier koperkleurige barkrukken zorgen voor een enorme upgrade. VDK Projecten schakelt snel en komt alle afspraken na. Daar heb ik helemaal geen omkijken naar gehad.”


Caroline Blijlevens, eigenaar Digitmind

“We werken al een jaar of 10 tot volle tevredenheid samen met VDK Projecten, met name in harde en zachte vloerbedekking voor kantoorruimten. Ze zijn vooral ontzettend sterk in snel schakelen bij offertes, wat voor sommige van onze bouwprojecten cruciaal is.”

Verder komen ze de planning goed na, ook erg belangrijk in de bouw. Ze zijn voor ons een betrouwbare partner, met wie het goed klikt. Daarmee hebben ze absoluut de gunfactor.


Joris Castelijns, projectmanager Offices & Leisure bij CNSTRCT